Snel naar
Inhoud

Historie

In 1988 gaan twee versspecialisten samen , de familie Hengeveld en Boenders, dat werd in die tijd gezien als revolutionair. Twee versspecialisten die hun beste krachten bundelden ten behoeve van de klant. Vers en gemak onder één dak was het motto toen en is vandaag nog steeds een ijzersterk wapen.

Vanaf het jaar 2000 heeft het bedrijf een stormachtige ontwikkeling meegemaakt, met dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Wij gingen toen met onze jongens Wessel en Luuk boven de zaak wonen, en dat gaf de aanzet tot de eerste grote aanpassing. De werkruimte achter de winkel werd vergroot en de trap naar boven opnieuw geïnstalleerd. Vanaf die tijd hebben we niet stil gestaan en willen we dit graag met u delen, zodat u een beter beeld krijgt van ons bedrijf.

In 2001 hebben we het hele pand aan de buitenzijde een nieuwe “look” gegeven, en de voorbereidingen getroffen voor de verbouwing van de Keurslagerij in 2002. Na maanden van intensief tekenen, schuiven met maten en het zoeken naar de juiste indeling werd zaterdag en zondag na Pinksteren (2002) door een grote groep mensen de gehele winkel gestript en gesloopt, en ruim twee weken later is de winkel in volledig nieuwe stijl heropend.

In 2003 hebben we samen met de familie Hengeveld en de gemeente Eibergen het centrumplan verder ontwikkeld. Dit resulteerde in de nieuwbouw van de huidige spoelkeuken met op de bovenverdieping het kantoor van Bennie Hengeveld.

In 2004 is in samenwerking met de gemeente Eibergen het verbindingspad tussen de twee parkeerterreinen tot stand gekomen. Dit is nog steeds één van de beste keuzes geweest die door zes belanghebbende partijen is onderschreven. De kunst is om op dat moment het eigen belang te laten varen ten gunste van het algemeen belang naar tevredenheid met alle partijen.

In 2006 de logistieke verbouwing achter de bakkerswinkel met als voorbereiding de grote verbouwing en het verwijderen van de tussenmuur. Een gat zo groot dat er maar liefst zes kuub beton inging, zodat de draagconstructie intact bleef en waar nodig verstevigd moest worden. Net voor de Pinksteren werd de sloop in gang gezet en drie weken later was de samenvoeging een feit met de huidige winkel als resultaat.

In 2007 hebben we een flink stuk grond van de nieuwe eigenaar van het pand gekocht. Toen hebben we het laatste stuk achter de al bestaande muren bijgebouwd. Bestaande deuren gesloten en nieuwe bijgemaakt en een volledige scheiding in de dagelijkse werkzaamheden gecreëerd.

2009, als u dit allemaal leest bekruipt u vast hetzelfde gevoel dat wij ook wel eens hebben. Het is bijna onmogelijk om dit in krap acht jaar te realiseren. Het is toch gelukt en het (bijna) eindresultaat heeft u met eigen ogen mogen aanschouwen. Bouwkundig hoeft er niks meer te gebeuren; een aanpassing van het interieur van de winkel aan de bakkerszijde staat nog in de planning. Heeft u na het lezen van dit alles nog vragen en/of suggesties dan horen of lezen wij deze graag. Wij zijn erop voorbereid om aan uw wensen te voldoen en danken u voor het bezoek aan ons bedrijf.

Gerwin en Aleid
Medewerksters en Medewerkers
Keurslager -  Echte Bakker Boenders